Foto: Jan Glas leest voor

Jan Glas, originally uploaded by Dolf Verlinden.

Toen Gerbrand Bakker Jan Glas het gedicht ‘Blonde knecht’ hoorde voorlezen, wilde hij meteen met hem trouwen. ‘Hij las het in het Gronings en toch begreep ik het prima. We traden later samen eens op en om mij te tergen, denk ik, las hij het gedicht een aantal keer voor (het was zo’n optreden bij iemand thuis, meerdere sessies op één middag).’

Deze foto is genomen tijdens die middag bij Roos Custers (hoofdredacteur van Tzum) en Dolf Verlinden (schilder en fotograaf) thuis. Buiten kllonk het geluid van Roze Zaterdag aan het Hoge der A en in diverse huizen traden schrijvers op.

Jan Glas staat nu met twee gedichten in het Winterboek dat Gerbrand Bakker samenstelde. De gedichten zijn in het Nederlands, want hij is bezig met een Nederlandstalige bundel die volgend jaar uitkomt. Op 26 november kun je Jan Glas bewonderen op het festival Wintertuin in Nijmegen. Voorlezen kan hij. Je hebt schrijvers die een tekst ‘doen’, je hebt perfomers, maar je hebt ook dichters bij wie je onder de woorden een heel leven hoort. Alsof de woorden het ook wel vertrouwd vinden om in een gedicht van Jan Glas te staan. Iedereen wil dan trouwen met Jan Glas.

Oh ja, een foto van Gerbrand Bakker op diezelfde middag staat hier.

Tags: ,

Coen Peppelenbos

Coen Peppelenbos

(hoofdredacteur) – schreef onder meer de roman Victorie, de dichtbundel Sing Sing en de gay-soaps Tavenier, Harde actie en Eeuwige trouw en de methode Basisboek Literatuur. Hij schrijft recensies voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden.
meer berichten van Coen Peppelenbos »

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie