Nieuws: Turing Prijs wordt Gerrit Komrij Prijs

Gerrit Komrij en Camile

Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat de Turing Foundation de prijs van de Nationale Gedichten Wedstrijd gaat veranderen in de Gerrit Komrij Prijs. Gerrit Komrij was een van de initiatiefnemers van de prijs en was vanaf 2009, toen de prijs voor het eerst werd uitgereikt, betrokken bij de organisatie en de avond van de uitreiking. Woensdag 6 februari wordt de laatste Turing-prijswinnaar bekendgemaakt.

Overigens had het weblog Neder-L vorig jaar ook een Gerrit Komrij-prijs ingesteld. Die ging naar een boekuitgave waarin oudere literatuur gepopulariseerd werd.

(foto: © Dolf Verlinden)

Tags:

Coen Peppelenbos

Coen Peppelenbos

(hoofdredacteur) – schreef onder meer de roman Victorie, de dichtbundel Sing Sing en de gay-soaps Tavenier, Harde actie en Eeuwige trouw en de methode Basisboek Literatuur. Hij schrijft recensies voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden.
meer berichten van Coen Peppelenbos »

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie