Zijn eerste boek, Twee tranen, won gelijk de Schaduwprijs voor het beste spannende boek, zijn tweede boek, Volmaakte verdwijning, werd genomineerd voor de Gouden Strop. Aan het succes kan het dus niet liggen dat oud-Tzumredacteur Derwent Christmas overstapt van uitgeverij Nieuw Amsterdam naar De Geus. Waarom dan die overstap? Derwent Christmas:

Op de een of andere manier stokte het schrijven vlak na de periode waarin Volmaakte verdwijning genomineerd was voor De Gouden Strop. Ik produceerde wel af en toe een stuk tekst, had een spannend plot voor ogen, maar het schrijven vlotte niet, woorden vloeiden niet als vanzelf uit mijn gedachten. Toen dat een tijdje aanhield, wist ik dat het nodig was iets te forceren. Eerst stapte ik over naar een ander verhaal, toen herschreef ik een romanhoofdstuk dat ik jaren geleden al eens op papier zette, begon daarna toch maar weer aan iets anders. Mijn redacteur probeerde me uit te dagen, te triggeren om over nieuw werk te praten, maar dat hielp me niet verder. Uiteindelijk voelde ik dat er een grote verandering moest plaatsvinden, iets waardoor het schrijven weer echt spannend en onbekend zou worden. Op een avond bedacht ik van de ene op de andere seconde dat ik een overstap kon maken naar een andere uitgeverij en de gedachte was onomkeerbaar ook de beslissing. Sinds ik getekend heb bij De Geus tintelt het weer in mijn vingertoppen en is er een nieuw mens in mij geboren: zijn verhaal zal over een klein jaar in de schappen van de winkels liggen. Ik kan weer onbevangen schrijven, met dank aan het vertrouwen van Sander van Vlerken.

De website van Boekblad bracht het nieuws dat De Geus meer gaat inzetten op thrillerauteurs van vaderlandse bodem. Het schrijversduo Josten & Smits stapt ook over naar De Geus. Bovendien komen er twee spannende debuten van Mijke Pol en Patty Stenger.