‘Uiteindelijk hebben we ook het hoofdpersonage niet goed genoeg leren kennen,’ schreef NRC-recensent Rob van Essen na dik 900 bladzijden en hij gaf twee sterren. Hans Bouman van de Volkskrant strooide maar liefst vijf sterren uit over de roman Het putterje van Donna Tartt. Hoe de recensenten er ook over schreven, de roman vloog de winkel uit.

Bij boekhandel Van der Velde in Groningen stond er zelfs een speciale display in de deuropening. Er schijnt een embargo te zijn rond de roman, die pas vanaf maandag verkocht mag worden, maar boekhandels krijgen zoveel vraag dat ze alvast met de verkoop zijn begonnen. Op Twitter verschijnen al diverse tweets van mensen uit het hele land die het boek gekocht hebben.

puttertje

De Bezig Bij had met ruim vijftig boekhandels afgesproken dat er vanaf maandag Tartt-only-shops (zoals bij boekhandel H. de Vries in Harmen) zouden zijn die een groot deel van hun winkeloppervlakte zouden vullen met Tartt-spullen. Andere winkels wilden niet wachten op de wereldprimeur van het boek komende maandag. Het embargo wordt kortom ruimschoots geschonden.

linnaeus

 

kramer Van doorn

Bij verschillende boekhandels heerst onduidelijkheid over een mogelijk embargo. Bij boekhandel Roodbeen belden ze De Bezige Bij:

roodbeen