944.000 kijkers keken vorige week naar de nieuwe boekenrubriek van RTL Boulevard, waarin Albert Verlinde de roman Schitterende Ruïnes van Jess Walters bejubelde. Janneke Siebelink (werkzaam bij Bol.com en partner van de boekenrubriek) ging daar nog eens gladjes overheen. Maar het heeft allemaal niet geholpen.

De roman van Walters heeft deze week geen plek verworven in de Bestseller 60. Opmerkelijk, want alle boeken die de afgelopen week op televisie aandacht kregen (Laura Maaskant, Inge Ipenburg, David Nolet, Michael Pilarczyk en Anna Levander) verschenen wel in de bestsellerlijst.

Ook Powerfood (‘powerrrrrfood’) van Rens Kroes werd bij RTL Boulevard ‘besproken’, maar het kookboek lag nog niet in de winkels toen de boekenrubriek uitzonden werd. Altijd handig.

De vraag is of de boekenrubriek van RTL Boulevard op termijn voor een bestsellereffect kan zorgen, zoals het boekenitem van De Wereld Draait Door de afgelopen seizoenen deed. Volgende week dinsdag is in ieder geval de tweede aflevering van de boekenrubriek bij RTL Boulevard.