We zaten er helemaal klaar voor gisteren: de boekenrubriek van RTL Boulevard met de echte lezer Albert Verlinde, maar toen bleek dat er een soort vakantieteam het programma presenteerde. Erger nog: er was al een miniboekenrubriekje geweest vorige week, zonder Janneke Siebelink van Bol.com. Verlinden besprak toen Half zwart (Moon) van Sally Green en Tzum brengt u, als Bol.com-partner, de transcriptie, zodat u de argumenten nog eens op u kunt laten inwerken. Sally Green haalde overigens niet de Bestseller top 60: het kleine effect dat we vorige week bespeurden zet dus nog niet echt door.

albert verlinde green 02

Winston Gerschtanowitz: Ze wordt de nieuwe J.K. Rowling genoemd: Sally Green schrijfster van bestseller Half zwart.

Albert Verlinde: Ja, nou, dit is het boek Half zwart

Winston Gerschtanowitz: Je bent er al in begonnen, hè?

Albert Verlinde: Ik ben er in begonnen, ik heb het net binnen gekregen, dat is het leuke, af en toe heb je zo’n trilogie. The Hunger games had je, en je had de Twilight, de serie. En dit is ook weer zo’n serie, Half zwart eh eigenlijk door een dame, ja wat deed ze, boekhouding? gewoon moeder zijn? en ineens bedacht ze deze trilogie en het is echt een wereldwijde hit aan het worden. Het werd meteen aan 45 landen verkocht. Het is echt weer zo’n boekenserie dat als jongeren, hè, teenagers tieners, nou tot een jaar of achttien, die hebben een voorliefde voor dit soort fantasy-story’s, waar je heldendom in hebt en slecht en goed en dat tegenover elkaar. Echt heel erg boeiend. Ik heb het, nou de eerste helft van het boek zitten lezen, dus half zwart heb ik eigenlijk al achter de kiezen op dit moment…

Peter van der Vorst: Ga je de tweede helft ook nog doen?

Albert Verlinde: De tweede helft ga ik ook nog doen, maar Winston wil het per se mee hebben voor zijn vakantie dus het komt jouw kant op, goede vriend. En dit is Sally Green die het boek geschreven heeft.

winston green 02

[instart filmpje]

Sally Green [ondertitels]: Ik voel me gevleid, want ze is heel succesvol. Ik vind de Harry Potter-boeken geweldig. Mijn boek gaat over heksen, het speelt in deze tijd. Er zijn wel gelijkenissen, want de heksen leven tussen gewone mensen. Maar als ik alleen al in de buurt kom van haar succes, ben ik dolblij. Half Bad is de eerste van een trilogie. Ik schrijf nu het tweede boek, Half Wild. Daarna, later dit jaar, begin ik met het derde boek van de trilogie. Ik ben heel blij met de filmdeal want het is best een beslissing om het boek los te laten en iemand er een film van te laten maken.

[einde filmpje]

sally green 01

Albert Verlinde: Nou ja dit is een boek waarvan je denkt: ik heb een neefje, ik heb een nichtje die allemaal in de zomer iets willen lezen en die waren helemaal dol op The Hunger Games of zo, dit moet je kopen, Half zwart. Ga naar onze site dan lees je er nog meer over dan ik nu al verteld heb en wie weet binnenkort ook bij jou in de huiskamer.