Vanaf 1 oktober is er een Godert Walter de vierde. Eerder dit jaar berichtte de Erik Kweksilber dat zijn boekhandel in de verkoop kwam. Na 37 jaar in de boekhandel gestaan te hebben liet zijn gezondheid het niet meer toe om dat nog heel lang vol te houden. Vandaag werd bekend dat vanaf twee oktober twee nieuwe eigenaren de zaak hebben overgenomen: Allard Steenbergen en Erwin de Vries. De winkel blijft voorlopig in hetzelfde pand gevestigd.

Uit het persbericht:

Allard Steenbergen (41) werkte tot het faillissement meer dan vijftien jaar als boekverkoper en inkoper op de wetenschappelijke afdeling van Polare (Selexyz/Scholtens-Wristers). Zijn interesse en ervaring liggen onder andere op het gebied van natuurwetenschappen, economie, sociale wetenschappen en geschiedenis. Naast het huidige assortiment van Godert Walter zal hij zich richten op het samenstellen van een mooie collectie (populair) wetenschappelijke boeken.

Erwin de Vries (50) is parttime werkzaam als docent Duits aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen. Daarnaast is hij sinds het midden van de jaren negentig freelance werkzaam als educatief auteur voor onder andere Noordhoff Uitgevers en Coutinho en zijn eigen uitgeverij EK-Tekst. Sinds zijn studie Duits aan de Rijksuniversiteit Groningen, die hij in 1988 afsloot, is hij tevens werkzaam als vertaler. Van kindsbeen is hij een boekenliefhebber, met name van Nederlands- en Duitstalige literatuur en publicaties op het terrein van geschiedenis en economie.

– Godert Walter, de Eerste: Godert Walter zelf, van 1942 tot 1944
– Tussenpausen
– Godert Walter de Tweede: Dick Heij, van 1954 tot 1977
– Godert Walter de Derde: Erik Kweksilber, van 1977 tot 2014
– Godert Walter de vierde: Allard Steenbergen en Erwin de Vries vanaf 2014