Gisteren maakte het literaire tijdschrift ‘Liter’ bekend dat Jaap Goedegebuure de biografie van Frans Kellendonk gaat schrijven. Bij de redactie van Tzum.info kwam meteen de vraag naar boven hoe het met de biografie van Arie Storm staat over Kellendonk, waaraan hij al een paar jaar werkt.

Tzum.info belde daarom vanmiddag met Storm. In het interview dat ‘Liter’ met Goedegebuure had, doet hij namelijk ook een uitspraak over Storm. Goedegebuure zegt over het project van Storm: ‘(…) tijdens elke jaarvergadering van de Stichting Frans Kellendonk Fonds moesten we vaststellen dat dit project niet erg opschoot.’

De uitspraak van Goedegebuure suggereert bijna alsof Storm voor de Stichting Frans Kellendonk Fonds werkte. ‘Dat is niet zo,’ zegt Storm. Hij werkt al jaren volledig onafhankelijk aan een boek over Kellendonk; hij ontvangt dan ook geen subsidie.

Een paar jaar geleden heeft hij een contract voor het boek getekend bij uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep. Storm vertelt aan Tzum.info dat hij op 1 januari 2015 het manuscript van zijn boek hoopt in te leveren. ‘Het zal geen traditionele biografie worden,’ laat Storm verder aan ons weten. ‘Ik ben romanschrijver, ik kies dan ook voor een mengvorm tussen biografie en roman.’ Hij noemt het werk van Peter Ackroyd als één van zijn inspiratiebronnen.

Storm zegt dat hij in zijn boek natuurlijk wel gebruik maakt van de biografie van Kellendonk. Hij heeft de afgelopen jaren zelfstandig brononderzoek gedaan. In de loop van 2015, tijdens het Frans Kellendonkjaar, moet het boek verschijnen.