Tekenaar Bart Nijstad heeft voor het tijschrift Eisner 6 blazijden getekend van de succesvolle roman Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje. De resultaten zijn te zien op het weblog van Nijstad.

Bart Nijstad vertelt op zijn weblog dat hij de opdracht moeilijk vond: ‘Ik vond het een vrij lastige klus om beelden te bedenken bij de tekst van Robert. Dit omdat hij qua stijl vrij helder en beeldend vertelt.’

De roman van Vuijsje is al meer dan 110.000 keer over de toonbank gegaan en het zou redelijk uniek zijn als er binnen enkele jaren na uitgave een stripversie op de markt zou komen. Tot nu toe worden vooral klassieke meesterwerken in stripvorm omgezet. Of de stripversie van Alleen maar nette mensen er daadwerkelijk gaat komen is nog niet duidelijk, maar de eerste resultaten op het weblog van Nijstad zijn veelbelovend.