De prijs voor het beste poëziedebuut van het afgelopen jaar is gegaan naar De dieren in mij van Delphine Lecompte. Ze kreeg de prijs van €1.200,- op Poetry International. De andere genomineerden waren Elmar Kuiper, Gert de Jager en Nina Werkman.

Op tzum.info recenseerde Jurre van den Berg de afgelopen weken de vier debutanten. Over De dieren in mij schreef hij: ‘Lecompte beschrijft in haar debuut De dieren in mij de dagelijkse sleur van een zwartgallig bestaan, maar het ontbreekt de bundel net aan scherpte en regels die als een mokerslag aankomen of je naar de keel grijpen.’ De jury van de C. Buddingh’-prijs bestaande uit Frans Willem Korsten, Marc Kregting en Mariolein Sabarte Belacortu dacht er duidelijk anders over. De jury vindt de gedichten ‘sterk melodisch en ritmisch opgebouwd en men wil ze vertolken, niet omdat ze zich steeds opnieuw poëtisch openen, maar om greep te krijgen op al het bizarre dat zich ontrolt.’

De dieren in mij is een uitgave van De Contrabas.

In het juryrapport viel verder op dat juist Jurre van den Berg gecomplimenteerd werd als de meest beloftevolle debutant.

De recensies van Jurre van den Berg over de vier debuten:

• Gert de Jager – Sterk Zeil (De Contrabas)
• Elmar Kuiper – Hechtzwaluwen (Augustus)
• Delphine Lecompte – De dieren in mij (De Contrabas)
• Nina Werkman – Antidata (Uitgeverij Holland)