Prado nummer 80 is uit. Het onregelmatig verschijnende tijdschrift van Willem Bierman, stadsdichter van Apeldoorn, heeft een themanummer C. Buddingh’ gemaakt, ter gelegenheid van de 25e verjaardag van ’s dichters overlijden. Bestonden vorige nummers meestal uit toevallig op straat gevonden teksten, readymades in de bekende traditie, dit jubileumnummer bevat veel op het onderwerp geselecteerde bijdragen van Frans H. Venema, Jaap Reiding, Gerard Kools en Sylvia Hubers. A.L. Snijders dacht een dag na over Buddingh’, maar zond uiteindelijk een velletje van een oude poëziekalender in.

Hoofdredacteur Bierman maakte onder de titel ‘Schoten uit de puddingbuks’ een keuze uit Buddingh’-zinnen in zijn eigen dagboek. Op donderdag 11 juni 1970 ontmoette hij zijn idool tijdens een sjiek diner, waarbij ook Riekus Waskowsky en Jacq Firmin Vogelaar aanschoven. ‘Waskowsky stak na afloop een stickie op nadat hij zich enigszins verontrust had afgevraagd of dat hier wel kon.’

0