Op zaterdag 2 oktober wordt een tentoonstelling in WG Kunst geopend van de beeldsonnetten van Ted van Lieshout. Van Lieshout maakt deze bijzondere gedichten al enige tijd. In de verzamelbundel Hou van mij staan er enkele afgedrukt. Nog niet eerder werden de sonnetten geëxposeerd.

Het beeldsonnet is een speciale vorm van visuele poëzie. In de documentairereeks Het hoogste woord over Ted van Lieshout is te zien hoe bovenstaand gedicht is gemaakt.

WGKunst organiseert een aantal keren per jaar een tentoonstelling rond een dubbeltalent. Een kunstenaar die gebruikt maakt van twee of meer disciplines. Dit keer is Ted van Lieshout aan de beurt. Tijdens de tentoonstelling is er ook een uitgebereid educatief programma voor scholen. De Kinderboekenweek vindt plaats in de tentoonstellingsperiode en het motto van de week is dit jaar ‘Beeldtaal in boeken’.

WG Kunst / WG Expozaal (van 2 t/m 24 oktober)

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

Tel: 020 6161515

Elke dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur (ook in het weekeinde).