Frank Westerman, originally uploaded by coen peppelenbos.

Het Lippizaner paardenras is een bijzonder ras. Niet alleen wordt het stamboek (handgeschreven) in een kluis bewaard. De paarden werden ingezet in films, van een oorlogsfilm tot ‘Iris’, de film met Monique van der Ven in de hoofdrol. Het paard dat daarvoor werd gebruikt stond ooit in Drenthe. Frank Westerman reed paard en kende dit bijzondere paard.

Dertig jaar later maakt hij een boek over het paardenras. Van iets persoonlijks maakt Westerman iets algemeens. Het lijkt of Westerman telkens andere onderwerpen uit zijn leven kan ombuigen naar een boek. Van een opgezette neger in Spanje tot de graanvelden in Groningen, van grandioze projecten in de Sovjet-Unie tot de berg Ararat. Nu over een Oostenrijks paardenras. Ik heb niets met paarden en toch ben ik ontzettend benieuwd.