Gerrit Komrij, originally uploaded by Dolf Verlinden.

Gisteren kreeg ik de bevestiging dat Gerrit Komrij zal optreden tijdens Roze Zaterdag op 2 juli in Groningen. Als mede-organisator van de literaire manifestatie ‘Schrijvers aan het Hoge der A’ kan ik daar alleen maar heel erg verguld mee zijn. Op mijn eigen blog zal ik later meer over het programma schrijven.

Deze foto werd gemaakt door Dolf Verlinden in Vila Pouca. Achter zijn rug zie je de boekenkast. Mooie oude bandjes waar menig antiquariaat begerig de handjes naar zou uitsteken. Op de site van NRC Handelsblad heeft Komrij een column over internet. Denk niet dat hij bij de doemdenkers hoort die de ondergang van het boek voorspellen. Integendeel:

‘Toegegeven: ik ben op mijn best waar boeken en internet elkaar raken, aanvullen, overlappen en omhelzen. Ik bestel mijn nieuwe boeken bij Amazon, mijn sexy stofnesten bij Antiqbook of MareMagnum, ik haal mijn gegevens over boeken bij Picarta of WorldCat, en dan zijn daar nog al die sites van bibliotheken, geleerde genootschappen, vakidioten en universiteiten.

Op het terrein van het boek is internet gewoon geweldig. Degenen die klagen dat internet het boek overneemt zou ik willen toeroepen dat ze niet beseffen hoezeer het boek internet al heeft overgenomen.’

(Lees de hele column hier.)