Perbericht:

Zoals Arriva-treinen mensen naar hun bestemmingen brengen, zo bracht de dichter en taalvirtuoos Driek van Wissen poëzie naar de mensen en mensen naar de poëzie.

Meer dan tweehonderdenvijftig mensen uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen hebben de petitie ondertekend, waarin de Arriva-directie verzocht wordt het eerstvolgende nieuwe treinstel naar de vorig jaar overleden Dichter des Vaderlands Driek van Wissen te vernoemen. Onder hen Drs. P, Jean Pierre Rawie, Youp van ’t Hek, Ivo de Wijs, Adriaan van Dis, de Commissarissen van de Koningin te Fryslan, Groningen en Noord-Holland, hoofdconducteur Bouko Bandsma, de burgemeesters van Groningen en Weert, Volkskrantcolumnist Bert Wagendorp, de Rotterdamse stadsdichter Ester Naomi Perquin, alsmede vele oud-leerlingen en collega’s van Driek van Wissen

Op woensdag 22 juni om 08.30 uur ontvangt André Cnossen, Directeur Trein van Arriva, de petitie uit handen van een van de initiatiefnemers. Deze actie is een initiatief van de – in deze – gezamenlijk opererende literaire websites De Contrabas, Tzum.info, Het Vrije Vers, Woest en Ledig en het Ampzing Genootschap. Dat gebeurt bij de ingang van het Arriva Hoofdkantoor, Trambaan 3, 8441 BH Heerenveen.

Ook op woensdag 22 juni zal op Het Vrije Vers het winnende gedicht van de Driek van Wissen-dichtvariantwedstrijd bekend gemaakt worden.