‘Arme Onno. Zweet, bloed en tranen zullen langs zijn rug lopen,’ zei Wolkers in NRC Handelsblad enkele maanden voor zijn dood, toen zijn biograaf Onno Blom de volledige toegang tot het persoonlijke archief van de schrijver kreeg. Vanaf 1 september werkt Blom bij het Huygens ING in Den Haag om de biografie van Wolkers te voltooien.

Jan Wolkers is één van de sleutelfiguren in de twintigste-eeuwse Nederlandstalige literatuur. Een definitieve biografie van hem bestaat echter nog niet. Publicist Onno Blom gaat bij het Huygens ING deze leemte vullen. Blom verwacht het werk in 2014 te voltooien en hoopt dan op de biografie te promoveren. De eerdere verschijningsdatum in 2012 wordt dus niet gehaald. Blom heeft gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw, als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en was even beoogd opvolger van Robbert Ammerlaan als directeur van De Bezige Bij. Nu is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus.

Van Wolkers bezorgde Blom al een bundel verzamelde gedichten en Brieven aan Olga. Onlangs debuteerde hij als dichter met de bibliofiele uitgave Mis me, geïllustreerd met zeefdrukken van Casper Faassen.