Gisteravond had De Wereld Draait Door een item over de debuutroman van Peter Buwalda: Bonita Avenue. Drie bekende Nederlanders (Freek de Jonge, Sylvia Hoeks en Rick de Leeuw) gaven een lofzang op de roman van Buwalda die op dit moment in de race is voor de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. De stijl van de schrijver kwam verschillende malen ter sprake, waarna presentator Matthijs van Nieuwkerk vertelde dat Buwalda de Tzum-prijs 2011 heeft gewonnen voor de mooiste zin. Hij las vervolgens de winnende zin voor:

Hij was verpieterd op de kamer die hij huurde bij zijn oudtante in Overvecht, een buitenwijk met asbestflats, ‘dreven’ in plaats van ’straten’, en een eigen station met twee sporen om op te gaan liggen.

Het item uit De Wereld Draait Door is hieronder terug te bekijken. Vanaf 5.45 wordt de Tzum-prijs besproken.

Tzum-prijs in De Wereld Draait Door

Aanstaande zondag wordt in de bibliotheek van Groningen de Tzum-prijs overhandigd aan Peter Buwalda.