In het NOS Radio 1 Journaal zijn aan het eind van de middag de nominaties voor de Selexyz Debuutprijs bekendgemaakt.

1. Thijs de Boer – Vogels die vlees eten

2. Peter Buwalda – Bonita Avenue

3. A.H.J. Dautzenberg – Samaritaan

4. Erik Menkveld – Het grote zwijgen

5. Joost de VriesClausewitz

De nominaties werden voorgaande jaren traditiegetrouw op Manuscripta bekendgemaakt, maar dit keer is voor een andere opzet gekozen. De debuutprijs wordt namelijk op 31 oktober uitgereikt, samen met de AKO Literatuurprijs. Deze gecombineerde uitreiking versterkt volgens de besturen van de literaire prijzen het effect dat beide prijzen nastreven: het bevorderen van lezen en de Nederlandse literatuur.

De Selexyz Debuutprijs wordt sinds 2006 uitgereikt en is de voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen Prijs voor Literaire Prozadebuten. Vorig jaar won Franca Treur met haar debuutroman Dorsvloer vol confetti. De jury bestaat dit jaar uit Hans Keller (voorzitter), Wineke de Boer, Monique Warnier, Martin Mooij, Rosemarie Still en Dirk Leyman.