Na de longlist is er nu een shortlist voor de verkiezing tot de meest sexy vegetariër. Er zijn nog twee schrijvers in de race. Op de mannenlijst schrijver en Tzum-medewerker Arthur Japin, op de vrouwenlijst Susan Smit. De verkiezing tot de meest sexy vegetariër is een initiatief van stichting Wakker Dier. Arthur Japin ondersteunt zijn nominatie met de volgende uitspraak: ‘Ik wil het dierenleed en de milieuschade die worden veroorzaakt door de productie van vlees niet op mijn geweten hebben, als vegetariër eet je daarbij ook nog eens lekkerder, gevarieerder en gezonder, en bovendien… vlees eten is het nieuwe roken, je wilt toch echt nergens meer gezien worden met een varkenslapje op je vork!’ Susan Smit gebruikt een hardere vergelijking: ‘Zoals we nu tegen slavernij aankijken, zo zullen we over honderd jaar de bio-industrie veroordelen.’

Arthur Japin moet het opnemen tegen Maarten Tjallingii en Evgeniy Levchenko (met de meest sexy foto). Susan Smit moet opboksen tegen Nicolette Kluijver en Georgina Verbaan. Stemmen is mogelijk tot 15 december.