Het boekenmuseum Meermanno uit Den Haag moest dit jaar €400.000,- ophoesten om te voldoen aan de eigen inkomstennorm. Als dat niet het gelukt was, zou het museum met sluiting bedreigd worden. Met allerlei acties en een benefietveiling van veilinghuis Bubb Kuyper is toch aan die inkomstennorm voldaan. Op de website van Museum Meermanno is directeur Maartje de Haan erg verheugd:

Het is meer dan geweldig dat onze achterban ons zo fantastisch heeft gesteund. Door de acties heeft het museum zijn stakeholders goed leren kennen en het grote draagvlak voor het museum aangetoond. Wij zijn ontzettend blij dat we onze concrete toekomstplannen, o.a. de fusie met het Nederlands Stripmuseum en het NIBBI, nu in praktische beleidsplannen kunnen omzetten. De komende jaren zullen we doorgaan met acties en beleid om eigen inkomsten te verdienen. De steun van de rijksoverheid blijft echter cruciaal voor kleine en bijzondere musea die belangrijk cultureel erfgoed beheren. Het mag niet zo zijn dat er in cultureel Nederland naast de grote en meer aaibare instellingen geen plaats overblijft voor speciale cultuuroases, zoals Museum Meermanno.

Het Stripmuseum zit nu nog in Groningen. Deze maand moet duidelijk worden of dat ook zo blijft.