Dichter en bloemlezer Henk van Zuiden maakte op Facebook bekend dat hij om persoonlijke redenenen stopt met de legendarische poëziereeks De Windroos:

DE WINDROOS STAAT NU STIL

Om persoonlijke redenen heb ik in overleg met uitgeverij Holland besloten mijn redacteurschap van De Windroos voor onbepaalde tijd neer te leggen. De door initiator Ad den Besten befaamd geworden langstlopende poëziereeks van Nederland zal voorlopig uit de wind zijn. De windroos heeft vanaf de start (1950) vaker periodes van stiltes gekend. Sinds de doorstart in 2004 zijn er tien series verschenen, waarin maar liefst veertig bundels zijn gepubliceerd, waarmee we een groot aantal dichters een podium hebben kunnen bieden.

Intussen denken we na over een nieuw, eigentijds concept om t.z.t. de Windroos weer voort te zetten.

De Windroos-reeks stond eerder onder redactie van illustere redacteuren als Jan van der Vegt en Chrétien Breukers. Onder Van Zuiden verschenen in de reeks onder meer bundels van Steven Graauwmans, Nanna Nauta, Laura Demelza Bosma, Hedwig Selles en Nina Werkman.

Webwinkel