Vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam beantwoordde Philip Huff vanmiddag vragen van leerlingen in het land. Gastheer Khalid Boudou bracht de leerlingen in contact met de schrijver van Dagen van gras en het onlangs verschenen boek Niemand in de stad. Hij kreeg vragen over het schrijverschap en de verfilming van Dagen van gras.

Een centrale rol was weggelegd voor leerlingen. Volgens Boudou hebben ruim duizend leerlingen uit het hele land vragen voor Huff ingestuurd. De leerlingen hebben in de weken voorafgaand aan de uitzending Huffs Dagen van gras gelezen en opdrachten gemaakt waarmee ze het boek helemaal in de vingers kregen. Sommigen van hen hadden een filmpje gemaakt van hun favoriete fragment uit de roman van Huff.

Via Skype was er nog even kort contact met de schrijver van het Boekenweekgeschenk dit jaar, Tom Lanoye.