Nele Lambrichts van Uitgeverij P uit Leuven reageerde in een commentaar op ons bericht van zaterdag. De oude site van Uitgeverij P wordt misbruikt om illegaal artikelen op te dumpen (tientallen complete artikelen van Tzum.info, na actie van onze kant alleen nog maar nieuwsberichten van Nu.nl) om zo reclamegelden binnen te halen. Het zou goed zijn als iedereen het bericht van Lambrichts zou kennen.

Geachte heer Peppelenbos,

Dank voor uw mail, we zien hem eerlijk gezegd graag komen. De website uitgeverij-p.be is helaas niet langer van ons. Door serieuze wantoestanden bij onze vorige serverbeheerder kwam dit domein zonder ons medeweten vrij, we waren twee dagen te laat om hem opnieuw als rechtmatige eigenaar te claimen. Ondertussen was de domeinnaam gekocht door ene Roger Overdevest, die op ons vriendelijk verzoek tot afstandname (waarbij wij het Belgisch recht aan onze kant hebben staan) reageerde met een nogal onvriendelijk aanbod van minstens 1000 euro. Wij hebben dan besloten onze website te verplaatsen naar het huidige adres: http://www.uitgeverijp.be. De domeinnaam waar u uw artikelen terugvond, is nu in handen van een derde persoon die ze overkocht van Overdevest, die wij niet kennen en waar wij geen contact mee hebben. Op de site staat een contactformulier, ik stel voor dat u het via die weg probeert.

Erg jammer dat deze onsmakelijke zaak steeds opnieuw blijft opduiken, de onaangename gevolgen van deze affaire blijven opstapelen (opnieuw opbouwen van de site, verlies van artikelen, verlies van mails, naamschade, mislopen van bezoekers en algehele verwarring bij lezers en auteurs, om nog maar te zwijgen van die ene recensent die naar ons, in navolging van Overdevests poging om de wet te ontduiken, als Uitgeverij P(ainting) refereerde).

Ik hoop u met dit antwoord van dienst te zijn geweest, en hoop bovendien dat u verdere oneerlijke praktijken op deze site snel een halt weet toe te roepen.

Met vriendelijke groet,

Nele Lambrichts

‘Toevallig’ werkt het contactformulier op de site niet. Ik weet overigens wel wie de site nu in handen heeft. Mensen die benadeeld worden, kunnen contact met mij opnemen.