Judith van den Hul is auteur bij uitgeverij Lemmens, waarvan onlangs bekend werd dat het faillissement was aangevraagd. In een reactie aan Tzum laat ze weten tevreden te zijn over de begeleiding die ze het laatste jaar heeft gehad bij de uitgeverij, meewerkend aan een nieuwe boek onder redactie van Lilian Kars en Albert Heringa over een zwaar onderwerp:

Erik Zwiers die sinds één jaar hoofdredacteur is, heeft een redactionele professionaliseringsslag met de uitgeverij gemaakt waar ik van onder de indruk ben. Een paar maanden geleden heb ik meegewerkt aan ‘Klaar’, met onder andere een boek -waar velen aan hebben bijgedragen- als resultaat. Het boek levert een bijdrage aan het debat over vrijwillige levensbeëindiging. Zowel de inhoud als de lay-out is bijzonder. Erik en zijn redacteurs hebben mij laten zien wat ze in huis hebben en ze hebben mij overtuigd van hun kunnen. Jammer dat het op directieniveau kennelijk minder goed is gegaan. Het feit dat redacteurs en auteurs niet persoonlijk door de directie op de hoogte zijn gesteld, verdient zeker geen schoonheidsprijs.

Flip Willemsen is auteur bij uitgeverij Compaan. Zij werd wel per brief op de hoogte gesteld van de overname door communicatiebeureau Kristy Cross Media en internetbureau GoMotion Multimedia in Maassluis. Dat de nieuwe eigenaar vooral veel ziet in de jeugdboeken, zoals Boekblad meldde, was nieuw voor haar. De nieuwe uitgever wist overigens ook niet dat Flip Willemsen een vrouw was.

Kreeg vorige week wel een brief van de uitgeverij, gericht aan De heer F.Willemsen. Aanhef: ‘Geachte heer, beste Flip’. Van Sander Knol.(ex-Meulenhoff) ook ooit zo’n brief gekregen. Dus als het geen kinderboek wordt, moet ik me in ieder geval laten ombouwen. WERK AAN DE WINKEL.