De NOS meldt dat Gerrit Komrij is overleden op 68-jarige leeftijd. Nader nieuws volgt.

Tijdens de Boekenweek bleek de gezondheid van Komrij al niet goed. Hij was ziekenhuis in en uit geweest omdat hij thuis in Portugal op een waterzak, gevuld met kokend heet water, was gaan zitten die barstte. Zijn column in de NRC Handelsblad over internet verscheen daarna niet meer en ook op Facebook was hij nauwelijks meer te vinden. Zijn laatste bericht daar was al onheilspellend:

Toen in de reacties werd ingegaan op de schrijffouten kwam hij nog één keer terug:

Gerrit Komrij schreef poëzie, polemieken, columns, toneel, proza, kritieken en essays. Hij heeft prachtige bloemlezingen samengesteld en was ook nog als vertaler actief. Als eerste Dichter des Vaderlands heeft hij veel poëtische initiatieven ondersteund en geïnitieerd. Komrij heeft diverse literaire prijzen ontvangen, maar voor een man van zijn statuur is de oogst niet heel erg rijk. In 1993 won hij de P.C. Hooftprijs.

0