Het initiatief Dichter Draagt Voor van Ramsey Nasr lijkt een succes te worden. Vorige week begon Nasr een inzamelingsactie om het digitale project Dichter Draagt Voor van de grond te krijgen. Inmiddels is met nog 51 dagen te gaan al bijna een derde (2.140 euro) van het benodigde bedrag (7.500 euro) gedoneerd.

Ramsey Nasr heeft 20 Nederlandstalige gedichten uitgekozen om te verfilmen. Een van de hoofddoelen is om met deze ‘poëzieclips’ een jong publiek aan te spreken. De clips kunnen o.a. in het onderwijs gebruikt worden teneinde dichters als Focquenbroch, Leopold, Van Ostaijen en Vasalis op aantrekkelijke wijze te introduceren bij een nieuwe generatie. De verfilming van de gedichten zullen puur visuele interpretaties worden en geen verbeelding van het gedicht. De gedichten worden dus niet voorzien van analytische tekst en uitleg. De voordracht zelf is immers verhelderend en de clips vormen ieder op zich een reactie van de maker op en een interpretatie van het gedicht.