Vorige week verscheen een Iers nummer van KortVerhaal. In de inleiding van het nummer wordt gesproken over het nakende einde van het tijdschrift, een voortzetting van De Tweede Ronde. ‘Er is nog een poging tot overleving gaande, maar we houden ernstig rekening met opheffing van het blad.’

Afgelopen week vertelde redacteur L.H. Wiener in het radioprogramma De Avonden dat er misschien reden is voor meer optimisme.

We hadden ons er bijna bij neergelegd dat het niet meer zou kunnen, maar plotseling gloort er licht. Het Lira-fonds – ik ga geen bedragen noemen – komt met een derde van wat wij nodig hebben en hopelijk het Letterenfonds ook nog. daar zijn we nu mee in onderhandeling en als die ook een derde geven hebben we twee derde. Nou dan moeten we ergens nog de rest ook vandaan zien te halen. Bij de uitgever misschien of toch sponsoren, een lichte verhoging van de abonnementsprijs. Het blad loopt goed, abonnees melden zich aan. Het is reuze zonde als dit verdwijnt. (…) Wie weet overleven we. Aan ons zal het niet liggen.