Nog 2.780 euro en 35 dagen te gaan en het project ‘Dichter draagt voor’ kan door gaan. Op dit moment is 62% van het streefbedrag (€7.500) binnen. Nasr haalt via crowdfunding een bedrag op voor zijn project. Hij wil twintig poëzieclips maken klassieke gedichten.

Een van de hoofddoelen is om met deze ‘poëzieclips’ een jong publiek aan te spreken. De clips kunnen o.a. in het onderwijs gebruikt worden teneinde dichters als Focquenbroch, Leopold, Van Ostaijen en Vasalis op aantrekkelijke wijze te introduceren bij een nieuwe generatie.

De verfilming van de gedichten zullen puur visuele interpretaties worden en geen verbeelding van het gedicht. De gedichten worden dus niet voorzien van analytische tekst en uitleg. De voordracht zelf is immers verhelderend en de clips vormen ieder op zich een reactie van de maker op en een interpretatie van het gedicht.

Wie een bedrag stort, krijgt er ook iets voor terug: van een gesigneerd bedankkaartje tot een rol in een van de clips. Als je €3.000 stort, komt Nasr voorlezen in je eigen huis. Doneer hier.