Op zijn blog roept Pieter Offermans op om de lokale boekhandels, nu de feestdagen weer voor de met hulst behangen deur staan, een warme douche te geven via Twitter:

‘Ik voel me juist zo welkom in de boekwinkel. Ik word er vriendelijk geholpen en krijg altijd goed advies. Ik kan er rustig rondneuzen en even de drukte van de stad ontvluchten. Het zou een ramp zijn als dat voorgoed verdwijnt.’

Met de hashtag #steunjeboekwinkel heeft Offermans (@StoriesGuy) een stroom aan steunbetuigingen in gang gezet. De boekwinkels zelf twitteren er uiteraard lustig op los, maar ook lezers, auteurs en Bekende Hollanders. Ronald Giphart: ‘Er gaat (bijna) niets boven struinen door een boekhandel’. Murat Isik: ‘Ga eens wat vaker langs bij je plaatselijke boekwinkel ipv online te kopen.’ Dolf Jansen retweette Giphart. Niemand hoort tijdens de kerstdagen alleen te zijn: #steunjeboekwinkel.