Het Grote Gebeuren: Elsbeth Etty en Leon de Winter

Leon de Winter schrijft geen roman over Badr Hari. Dat zei hij vanmiddag tijdens een interview in Gouda met criticus Arjan Peters. Peters schrijft op Facebook:

Vanmiddag in het uitverkochte Literair café in Gouda (de foyer van de schouwburg): gesprek met Leon de Winter, die het bericht ontzenuwde dat zijn volgende roman over Badr Hari zou gaan. Welnee, hij had alleen vorige week in Groningen gezegd: ‘Die man, daar zit een boek in.’ Het nieuwe boek van Leon de Winter, aldus de auteur zelve, gaat over de Goldbergvariaties van J.S. Bach.

Een week geleden in Groningen wekte de auteur nog de indruk dat hij bepaalde zaken over het proces rond Badr Hari niet kon vertellen omdat er nog een boek in zat dat hij mogelijk ging schrijven. Zie dat bericht hier.

Eerder deze week moest De Winter al een andere, uit zijn context gehaalde uitspraak, verdedigen volgens Powned zou hij zijn voor het steriliseren van Palestijnen. Zie de berichtgeving bij NRC Handelsblad.