Haast je maar, kijk achter je, er zweeft een wiekend samoeraizwaard door de lucht, in zes zinnen, puntig en vibrerend, jazzy, met lippen geschreven, je overleeft ja, rechtdoor met je too-rye-ahh, als je wat wil moet je het nu doen, rond mindernacht, als niemand je ziet, ook het water niet, steek het mes tussen je tanden, zal je merken dat de vissen je vinden, m-m-m-mirakelse makrelen, zoetwaterzooi.

John Schoorl

John Schoorl (1961) is sinds 1998 verslaggever en onderzoeksjournalist van de Volkskrant. Als dichter debuteerde hij in 2007 de fameuze Sandwich-reeks van Gerrit Komrij met A Capella. In 2009 gevolgd door de bundel Uitloopgroef, ook bij Van Gennep uitgegeven. In 2012 kwam Bukshag uit, zijn derde bundel. Ook schreef hij drie muziekboeken, waarvan hij met Een soulman in de Achterhoek de Pop Pers Prijs behaalde. Voor zijn onderzoeksjournalistieke werk werd hij in 2003 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dagbladpers (NDP), en De Tegel in 2012. Hij won De Loep (2004) en de Citi Journalistic Excellence Award (2009).