Liefhebbers van J. Kessels kunnen zich te buiten gaan aan bier en bami tijdens de J. Kessels Fandag op zondag 6 januari 2013. Bezoekers zullen worden vermaakt met optredens van Katja Schuurman, Michiel Romeyn, Nico Dijkshoorn & The Hank Five, Thijs Römer, Frank Heinen, Björn van der Doelen, Dave Berry en natuurlijk P.F. Thomése. Daarnaast jureert regisseur Erik de Bruyn de audities voor de rol van Brigitte de B., het rondborstige personage uit J. Kessels: The Novel. ‘Daartoe zijn we op zoek naar Lolita-achtige babes van 14 tot 18 jaar’,  aldus uitgeverij Atlas Contact. Al sinds de publicatie van J. Kessels: The Novel wordt er gesproken over een boekverfilming. Tot nu toe kwam dat voornemen niet echt van de grond, zo valt te lezen op de website die gewijd is aan het boek:

‘Het scenario ligt er inmiddels en er zijn ook al filmopnamen gemaakt van J. Kessels: The Movie (werktitel). Maar op verzoek van de auteur zijn die weer stilgelegd ‘omdat het nergens op leek’. Het vervelende is dat het hier persoonlijke contacten van de auteur betreft en het is altijd lastig om die subtiel voor de kop te moeten stoten. Maar naar verluidt maakten vooral de bekende acteurs Michiel Romeyn (als J. Kessels) en Herman Koch (als P.F. Thomése) er een dusdanig potje van dat het ‘geen zin meer had om er op deze manier nog mee door te gaan.”

De metafictionele mystiek die Thomése rondom zijn personage heeft gecreëerd blijkt uitermate geschikt voor marketingdoeleinden. Meer informatie over de fandag staat hier.