Uitgeverij Lemniscaat is in conflict geraakt met Leonie Biegel, de dochter van jeugdboekenauteur Paul Biegel. Dat schrijft de Krant van wakker Nederland. Het conflict gaat over een contractbreuk.

Sinds 2007 brengt Lemniscaat, samen met uitgeverij Holland, vele werken van Biegel uit onder de titel De Biegel Bibliotheek. Ook organiseert de uitgeverij jaarlijks de Paul Biegel-dag; de auteur overleed in 2006. De krant meldt:

Volgens Lemniscaat, die de Biegel-boeken zoals De Kleine Kapitein en De Rover Hoepsieka uitgeeft, heeft erfgename Leonie eenzijdig het contract met de uitgeverij verbroken, hoewel daar geen wettelijke grond voor is.

De dochter wordt deze week voor de rechter gesleept om haar met behulp van dwangsommen aan het contract te houden. Zij zou namelijk al diverse buitenlandse uitgevers hebben benaderd, met de bedoeling het werk van haar vader elders uit te geven.