Aan de gevel van het Couperushuis wordt geen herinneringsplaquette geplaatst. Dat meldt de website van het Louis Couperus Genootschap. De staat Egypte, de huidige eigenaar van het Haagse pand, geeft geen toestemming.

Het initiatief voor een gevelsteen kwam van de Stichting Couperushuis Surinamestraat. In het huis schreef Louis Couperus zijn roman Eline Vere. Hoewel de stichting diverse financiers voor haar plannen wist te interesseren, gooide de economische crisis roet in het eten. Ook de overheid en gemeente bleken niet bereid de plannen financieel te ondersteunen.

De gemeente bleek wel bereid om haar medewerking te verlenen om een gedenksteen te plaatsen aan de gevel van het monument. Nu het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken onvermurwbaar blijkt, heeft de stichting besloten zich per direct op te heffen.