De Vlaamse auteur van jeugdboeken Jan Simoen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Op Facebook wordt het bericht door schrijvers als Daniel Billiet en Kathleen Vereecken bevestigd. Er was wat verwarring over omdat in Het Nieuwsblad van gisteren nog een heel artikel stond over het geld dat hij had ingezameld voor Oegandese kinderen. Jan Simoen kreeg in 2010 kanker. Hij is 59 geworden.

Simoen is bekend geworden met het boek Met mij gaat alles goed dat deel uitmaakt van de trilogie En met Anna en Veel liefs van Michaël. Simoen ging grote thema’s als aids en dood niet uit de weg. Naast titels voor de oudere jeugd schreef hij ook boeken voor kinderen rond de 10 jaar.

Simoen hield zijn vrienden op de hoogte over zijn ziekte door nieuwsbrieven. Enkele daarvan worden geciteerd in een interview dat Kathleen Vereecken met hem had voor De Standaard. Op 13 december 2012 schreef hij:

Ik voel me uitgeprocedeerd, als een asielzoeker die heel erg gehecht is geraakt aan het land waar hij zich de laatste jaren zo goed thuis voelde, maar binnen een paar maanden op het vliegtuig wordt gezet. Mijn land heet niet België of Nederland of Zweden, het heet Leven, en boy o boy, wat heb ik me hier thuis gevoeld, de laatste 59 jaar.