Ruim 60.000 bezoekers trok het Letterkundig Museum in 2012. Dat is een recordaantal, meldt het museum, waartoe ook het Kinderboekenmuseum behoort, in een persbericht. In 2011 waren dit nog 46.000 bezoekers; een toename van 33%. Met name de tentoonstelling Marten Toonder. Een dubbel denkraam was een publiekstrekker. Deze expositie is nog tot eind januari te zien. Het museum zet het succes naast de bedreigingen:

Ook in ander opzicht was 2012 een goed jaar voor de musea. Papiria, de vaste tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum, won dit jaar de Cinekid Nieuwe Media Award en de Gouden Reiger. Ook was het Kinderboekenmuseum genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2012 en twee prestigieuze Europese onderscheidingen, The European Museum of the Year Award 2012 en de Children’s Museum Award.

Het recordaantal bezoekers en de regen aan nominaties en prijzen staat in schril contrast met advies van de Raad voor Cultuur eerder dit jaar. De Raad adviseerde het Letterkundig Museum / Kinderboekenmuseum drastisch te korten.

0

Reacties