Op woensdag 27 maart presenteren Stichting De Boekenwereld, Uitgeverij Vantilt en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam het vernieuwde tijdschrift De Boekenwereld. Het eerste nummer is een themanummer over ‘Vrouwen & boeken’. Om meer lezers te bereiken wordt er in Boekenwereld meer aandacht gegeven aan grafische vormgeving, typografie en de recente geschiedenis van het boekenvak. ‘De Boekenwereld wordt het blad over bijzondere collecties in algemene zin, voor iedereen in Nederland en België die het papieren erfgoed een warm hart toedraagt.’, aldus het persbericht.

De Boekenwereld verschijnt voortaan als kwartaalblad (96 pagina’s) in groot formaat. De nieuwe lay-out wordt verzorgd door het vormgeverscollectief Joseph Plateau.

De presentatie is op woensdag 27 maart 2013, 17.30–19.00 uur (ontvangst vanaf 17.00 uur), Oude Turfmarkt 129 (Rokin), Amsterdam (Bijzondere Collecties, Museumcafé). Na het aanbieden van het eerste exemplaar aan Lidewijde Paris, discussiëren Maarten Asscher, Jeffrey Bosch en Tracy Metz over de plaats van het analoge tijdschrift in het digitale tijdperk. Aanmelding wordt op prijs gesteld: receptie-otm@uva.nl of 020–5257300.

0