Volgende week, vlak voor de start van de Boekenweek, zullen 100 boekhandels in Nederland verblijd worden met een Bookbox van de VZU (Vereniging van Zelfstandige Uitgevers). In de Bookbox vinden de boekhandelaren 13 boeken van diverse bij de VZU aangesloten uitgevers om te lezen, uit te delen of te verkopen. De boeken krijgen ze cadeau, in de hoop dat ze naar meer smaken.

Het is steeds moeilijker om op te vallen tussen de DWDD-bestsellers en de kassakoopjes. Met de Bookbox brengen de uitgevers op een sympathieke manier hun producten onder de aandacht. De uitgeverijen die de eerste keer meedoen zijn: PAMAC, Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks, Blue Light, Ad Donker Uitgeversmaatschappij bv, Buijten en Schipperheijn, Van Brug, Klapwijk & Keijsers, Elikser, Valkhof Pers, Babel en Voss en Uitgeverij kleine Uil.

Het is de bedoeling dat de Bookbox een terugkerende verrassing wordt voor de boekhandel.

(foto: The National Archives UK, creative commons)