Floortje Zwigtman stapt over naar Moon, de kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Dutch Media Uitgevers. Ze maakte dat zojuist bekend via haar Facebook-pagina. Tot nu toe verschenen haar boeken bij De Fontein. Op haar pagina schrijft ze:

Ik heb een bijzonder fijne tijd gehad bij De Fontein, laat dat duidelijk wezen. Het heeft absoluut niet aan de mensen gelegen. Ik heb er met pijn in het hart afscheid genomen.

Zwigtman wil graag alle kansen benutten en optimaal inspelen op de veranderingen die het huidige boekenklimaat laat zien. Zij wil met haar werk een zo groot mogelijk publiek bereiken. Moon biedt haar deze mogelijkheid, aldus Zwigtman.

Zwigtman debuteerde in 2001 met de jongerenroman Spelregels. Daarna verschenen Wolfsroedel, waarvoor zij de Gouden Uil en de Zilveren Zoen ontving, en de Groene Bloem-trilogie (Schijnbewegingen, Tegenspel en Spiegeljongen), die werd bekroond met de Gouden Uil en de Gouden Zoen.

In 2014 zal het eerste deel van de trilogie Vonk bij Moon verschijnen. Vonk gaat over twee families van wie de levens met elkaar verweven raken: die van de Duses en de Trons.