Afgeschreven

Niets zo gemakkelijk als het verkopen aan een verkoper, vatbaar als die is voor argumentatie. Warmlopen doet uw inktslaaf al snel voor elk boek dat hem op de juiste wijze in de schoot wordt geworpen. Hij is gemakkelijk op te geilen, zelfs nu hij volgens de algemeen geldende normen bejaard schijnt te zijn.

Fietsers vanaf 55 jaar zouden een valhelm moeten dragen.

Uw meesterklusser vecht desnoods door tot aan het Europese Hof om de dagelijkse tochten op zijn omarijwiel met twaalf versnellingen niet met een dergelijk hoofddeksel te ontsieren. ‘Ja, als wielrenner ben je valpartijen waarschijnlijk gewend.’ Nonsens, dankzij zijn uitstekende oog-hand-middelvinger-coördinatie slalomt hij door elke verkeersjungle zonder problemen. Ook tijdens zijn wedstrijdperiode is hij maar zelden omgekukeld. Kwestie van voorop stoempen of achteraan sukkelen. Aan het elastiek, zoals wij pedaalridders dat noemen.

Niet alleen bejaarden vanaf 55 jaar luisteren en kijken naar omroep Max.

Uw spring-in-‘t-veld, klaar om vandaag met Lefty Bill Hank en zijn lieftallige vrouw uit te varen voor een literaire zeiltocht, herinnert zich net op tijd (zie je wel, zijn grijze cellen werken nog!) zijn afkeer tegen de anglicanisering van onze taal. ‘Wat de fok?’ schalt hij over het water. Sinds wanneer is die scheidslijn tien jaar naar voren gehaald? De vijftigers van nu zijn wat gezondheid en activiteit betreft – we chargeren graag – de begindertigers van pakweg een jaar of vijfentwintig geleden. Bovendien wordt er verwacht dat ze volop meedoen in het arbeidsproces, inmiddels zeker tot een jaar of 67 à 70. Handen af van de oudere jongeren.

Intussen is het schrijfvuur bij uw inktslaaf weer ontbrandt. Hij heeft me daar een onderwerp te pakken waarbij Schindler’s list verbleekt. Wellicht tilt hij volgende week een tipje van de sluier op. Als hij het natuurlijk niet in zijn rug krijgt.

Guus Bauer