Dimitri Verhulst kwam in Pauw & Witteman praten over zijn nieuwe roman De laatkomer, een verhaal over een oude man die zich laat opnemen in een bejaardenhuis door te pretenderen dat hij alzheimer heeft. Maar met twee politici aan tafel (Fred Teeven en Jetta Klijnsma) ontkwam Verhulst niet aan enkele politieke uitspraken. Toen de presentatoren met Teeven over het onderwerp illegaliteit spraken, haalde Verhulst hard uit:

Ik heb een verschrikkelijk probleem met het woord illegaal. Dat zijn mensen die je reduceert tot een zak springstof of een kilo cocaïne, maar dat zijn wel verdomme mensen, die komen hier niet voor hun lol. Ze komen omdat ze vechten voor hun leven en eigenlijk mag je verdomme verschrikkelijk trots zijn dat ze de waarde van Nederland zo hoog achten dat zij denken dat ze hier welkom zijn.

De uitspraken van Verhulst lokten talloze positieve reacties uit op Twitter. De schrijver werd zelfs trending topic. Een kleine bloemlezing.

De uitval van Verhulst begint op 16.40

Verhulst over zijn nieuwe roman: