Antiquariaat Fokas Holthuis bood vanmiddag via een nieuwsbrief een origineel handschrift van Harry Mulisch aan. Op het blad is een beschrijving te lezen van de roman Het stenen bruidsbed, die momenteel door Het Nationeel Toneel wordt opgevoerd.

Mulisch’ eigen beschrijving van zijn roman, geschreven in donkerblauwe viltstift, was bestemd voor de achterflap van Het stenen bruidsbed. De handgeschreven versie vertoont enkele minieme verschillen ten opzichte van de gedrukte versie.

Het blad was rechtsonder gesigneerd met ‘Mulisch’. Het antiquariaat gaf meer kenmerken van het handschrift: ‘Vage vlek in rechterbovenhoek. Tweemaal gevouwen geweest. Potloodaantekening van vorige eigenaar, die dit handschrift op 7 oktober 1970 verwierf.’

Nick ter Wal van antiquariaat Fokas Holthuis laat Tzum.info weten dat het handschrift binnen twee minuten is verkocht nadat de nieuwsbrief verstuurd werd.