De column van Youp van ’t Hek is deze week veranderd in een boekenrubriek. Van ’t Hek ging niet alleen naar de Warmoesstraat naar de Van Royen-winkel (‘je kan haar bejaarde moeder tongen’), hij nam ook nog de biografie van Patricia Paay door (‘De oorspronkelijke titel van het boek was Oude Fiets, maar dat vond de uitgever bij nader inzien te negatief.’) en het zoveelste boekje van Mart Smeets (‘welke zuster brengt opa naar bed?’).

Van Royen, Paay en Smeets. Alle drie totaal verslaafd aan zichzelf. Middelpunt van hun eigen kleine wereldjes. Om hen draait het. Alle drie de weg kwijt? Nee hoor. Er is geen weg. Eenzame zielen, dolend in een drassig moeras.

Lees de volledige column ‘Tepelsteeltje’ op NRC.nl

Lees ook: Nederland is Heleen van Royen-moe op HP/De Tijd.

Voor wie nog steeds enthousiast is: luister naar deze voorlezers uit het boek De hartsvriendin. Nu ook voor dyslectici.