De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zal de jury van de VSB Poëzieprijs 2014 gaan voorzitten. Dat heeft Bas Kwakman, directeur van Poetry International, bekendgemaakt. Naast Aboutaleb nemen Saskia de Jong, Hilde Keteleer, Joep Leerssen en Jan Rock zitting in de jury.

De VSB Poëzieprijs wordt op woensdag 29 januari 2014 voor de twintigste keer uitgereikt. De uitreiking is sinds dit jaar de eerste activiteit in het kader van de Poëzieweek. Vandaag werd bekend dat K. Schippers het Poëziegeschenk gaat schrijven.

De VSB Poëzieprijs is één van de belangrijkste prijzen voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste bundel van het voorgaande jaar met een geldbedrag van 25.000 euro. Voor de VSB Poëzieprijs 2014 beoordeelt de jury de ingezonden bundels die zijn verschenen of zullen verschijnen tussen 1 september 2012 en 31 augustus 2013.

Vorig jaar won Ester Naomi Perquin de VSB Poëzieprijs voor haar bundel Celinspecties.