De Anna Blaman Prijs wordt dit jaar toegekend aan Sanneke van Hassel. De prijs werd in 1965 ingesteld, ze is bestemd voor schrijvers die wonen of werken in het Rijnmondgebied en wordt elke drie jaar toegekend. Aan de prijs is een bedrag van 7.500 euro verbonden. Van Hassel schreef verschillende verhalenbundels, waaronder Ezels, en een roman: Nest. In het juryrapport staat:

In de loop van niet veel meer dan een decennium is Sanneke van Hassel uitgegroeid van een beginnend auteur tot een stedelijke, regionale, nationale en internationale speler van belang. (…) Ze is een Rotterdamse auteur die zowel door de thematiek van haar werk als door haar activiteiten in de stad, in het land en in de wereld kosmopoliet is in de praktijk. Zij geeft in haar persoon en in haar werk het begrip ‘open stad’  een hedendaagse betekenis.

De prijs zal op 6 december uitgereikt worden in het Stadshuis te Rotterdam. De jury van de Anna Blaman Prijs 2013 bestond uit Frans-Willem Korsten (voorzitter), Iris van Erve, Monique van Oosterhout, Ester Naomi Perquin en Gino van Weenen. Eerdere winnaars waren onder andere Marcel Möring, Hester Knibbe, Anne Vegter en Ester Naomi Perquin.

0