De Spaanse schrijver Antonio Muñoz Molina heeft de Prins van Asturië-prijs voor Literatuur gewonnen. De prijs wordt ook wel omschreven als ‘de Spaanse versie van de Nobelprijs’. Muñoz Molina ontvangt 50.000 euro.

‘Muñoz Molina slaagt erin belangrijke momenten uit de Spaanse geschiedenis, hedendaagse gebeurtenissen en persoonlijke ervaringen op bewonderenswaardige wijze te vertellen,’ aldus het juryrapport. Muñoz Molina is de eerste Spaanstalige schrijver in dertien jaar die de prijs krijgt toegekend.

In Nederland worden de boeken van de Spaanse schrijver uitgegeven door uitgeverij De Geus, onder andere Maanstorm (El viento de la luna) en De nacht der tijden (La noche de los tiempos) zijn leverbaar.

Muñoz Molina ontvangt de prijs in oktober. Vorig jaar ging de Asturië-prijs voor Literatuur naar de Philip Roth.

0

Reacties