De Brockway Prize is toegekend aan Judith Wilkinson. De Brockway Prize is een tweejaarlijkse door het Nederlands Letterenfonds ingestelde prijs voor poëzievertalers. Wilkinson vertaalde onder andere werk van Mirian van Hee en Toon Tellegen. Haar vertaling van Raafvogels (Raptors) van Tellegen werd bekroond met de Popescu Prize for European Poetry in Translation van de Londense Poetry Society.

Volgens de jury zijn:

‘De poëzievertalingen van Judith Wilkinson (…) subtiel en vaardig. Ze volgt het Nederlands op de voet, wijkt nooit zomaar af van de brontekst en weet er desondanks echte Engelse poëzie van te maken, met het vakmanschap en de gedetailleerde precisie van een edelsmid,’

De jury bestond uit literair vertaler Maarten Elzinga, dichter en vertaler Jan Baeke, Alexandra Dugdale, redacteur van het Britse tijdschrift Modern Poetry in Translation, en vertaler en directeur van het Vertalershuis Amsterdam Peter Bergsma.

De Brockway Prize wordt op vrijdagmiddag 14 juni uitgereikt tijdens het 44e Poetry International Festival in de Rotterdamse Stadsschouwburg.

0