Het zal velen niet ontgaan zijn: de nieuwe naam van Selexyz + De Slegte. Vorige week werd officieel bekendgemaakt dat de boekhandelsketen vanaf donderdag Polare gaat heten. Dit leverde nogal wat kritiek op. Polare is een verwijzing naar Stella Polare, de Poolster.

Velen dachten bij het horen van de nieuwe naam aan het Italiaanse liedje Nel blu dipinto di blu van Domenico Modugno, waarmee hij het Eurovisiesongfestival won. Ook Dekker + De Slegte, het Arnhemse filiaal van de boekhandelsketen.

Ze steken de draak met de naam Polare. Op de Facebook-pagina van het filiaal staat namelijk te lezen: ‘Hierbij ons nieuwe lijflied, gelieve in te studeren voor a.s. donderdag’. Vervolgens plaatsen ze de volledige songtekst van Nel blu dipinto di blu, met natuurlijk het refrein.

Volare… oh, oh!

cantare… oh, oh, oh, oh!

nel blu, dipinto di blu

felice di stare lassù.

0