Zou het toch nog goed komen tussen Willem Frederik Hermans en Groningen? De Openbare Bibliotheek, het Universiteitsmuseum en de Gemeente Groningen hebben zich kandidaat gesteld om de verzameling schrijfmachines naar de stad te halen waar Hermans zijn beste romans schreef en waar een deel van de collectie eerder heeft gestaan in de woonhuizen van Hermans in de stad.

Naast Groningen zijn er nog twee kandidaten voor de collectie. Geert Jonker en Stan Wannet willen het gebruiken voor ‘Een goed doordachte ‘drietrapsraket’: een installatie, een concert-tournee en een expositie’. Boekhandel Limerick uit Gent is de derde kandidaat en wil de verzameling schrijfmachines gebruiken voor een tentoonstelling.

Op 20 juni wordt bekend gemaakt wie de gelukkige is. Het publiek kan stemmen, maar heeft geen doorslaggevende stem bij de jury (stemmen is kortom zinloos). Wie in de jury zitten is onbekend. Kijk op deze site voor meer informatie over de plannen.

0