Het Liegend Konijn, een prijs voor debutanten in de Nederlandstalige poëzie, is gewonnen door Bernke Klein Zandvoort. Zij krijgt de prijs voor haar bundel Uitzicht is een afstand die zich omkeert. Het Liegend Konijn wordt elke twee jaar uitgereikt en is een initiatief van het gelijknamige tijdschrift en de culturele organisatie Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Aan de prijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden, publicatie van gedichten in het tijdschrift Het Liegend Konijn en de winnende bundel zal worden vertaald in het Frans, Duits en Engels. De jury (Jozef Deleu, Ester Naomi Perquin, Lies van Gasse, Mark Boog en Roland Jooris) zei over het werk van Klein Zandvoort: ‘Haar wereld is een machine. In waaierende verzen waarin ons een bezig universum wordt getoond, werkt de dichter haar bedenkingen uit.’

Kira Wuck, de meest veelbelovende debutant volgens dichters Ilja Leonard Pfeiffer en Piet Gerbrandy, zag de C. Buddingh’-prijs al aan zich voorbijgaan en ook nu wordt ze niet gelauwerd. Gelukkig heeft ze de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs wel op zak.